Groot Utrechts Monsterboek

20 jaar De Inktpot

"We wilden een blad maken dat 100% Utrechts is en voor minstens 90% uit beeld­materiaal bestaat" luidde het redactioneel van Beeldblad De Inktpot #1. Dat is nu dus 20 jaar geleden! Sindsdien maakten wij, de tekenaars van De Inktpot, niet alleen nog 13 andere nummers van het beeldblad maar ook diverse boeken en tentoonstellingen. En om onze twintigste verjaardag te vieren maakten we het Groot Utrechts Monsterboek.

tekening monsterboek van Rob van Barneveld tekening monsterboek van Ronald van der Heide

Dikke hardcover

Het Monsterboek is groot: 192 pagina's dik, en dat allemaal gevat in een hardcover. Met korte en langere stripverhalen, paginagrote tekeningen en geïllustreerde verhalen over Utrechtse monsters. Bekende monsters, maar ook tot nog toe onbekende, historische en eigentijdse, ‘echte’ en overdrachtelijke. Monsters uit Utrechtse volksverhalen, zoals de basilisk in de Oudegracht, komen aan bod, net als het draakje dat middeleeuwse handschriften uit Utrecht kenmerkt. Plus een paar ‘klassieke’ strips uit het Inktpot-archief. Plus plattegronden met de locaties in de stad waar de monsters te vinden zijn. Lees, kijk en huiver!

tekening monsterboek van Anastasia Krylova twee Utrechtse draakjes

De makers

Het Groot Utrechts Monsterboek bevat werk van Albo Helm, Niels Bongers, Nico Stolk, Joshua Peeters, Wilma van den Bosch, Pascal Oost, Ype Driessen, Joshua Peeters, Ronald van der Heide, Brigida Almeida, Remko van Schaik, Merel Barends, Erik Voncken, Anastasia Krylova, Mattt Baaij, Remko van Schaik, Tom Eyzenbach, Niels de Hoog, Joris Diks, Jessy Rietdijk, Michel Sakkers, Rob van Barneveld & Ton van den Berg, Milou van Montfort, Niko Lanzuisi, Kaj van Vliet, Danibal, Toni Helm, Judith Peeters, Roger Klaassen, Nina Mathijsen, David den Ouden, Wilbert van der Steen, Katrijn Kuypers, Frans de Jonge, Jacco de Jager en Jeroen Tirion.

Tevens bijdragen van Bart Jaski, Martine Meuwese, Gerard ’t Hooft, Ingmar Heytze, en een voorwoord van Rob van Scheers.

 

tekening monsterboek van Joshua Peeters tekening monsterboek van Milou van Montfort

Zien == kopen?

De tweede druk van het Groot Utrechts Monsterboek is verschenen! Deze nieuwe (en verbeterde) versie is voor € 18,50 te koop bij Utrechtse boek- en stripwinkels. En natuurlijk via ons eigen virtuele warenhuis; daar komt het boek inclusief € 4,95 verzendkosten op € 23,45.

tekening monsterboek van Brigida Almeida tekening monsterboek van Danibal