1122 - Een Utrechtse familiekroniek

In 2022 is het 900 jaar geleden dat Utrecht stadsrechten kreeg. De enorme ontwikkeling die de stad doormaakte in de twee eeuwen daarna, wordt verteld aan de hand van de geschiedenis van één familie, de familie De Vries in: 1112 - Een Utrechtse familiekroniek.

Ronde van Utrecht

Bij de start van de Tour de France in 2015 was er de tentoonstelling Velodroom. Voor de start van de Vuelta dit jaar was wederom een tentoonstelling gepland maar de coronacrisis stak een spaak in het wiel. Als alternatief bedachten we De Ronde van Utrecht.

De Dwaalgids van Utrecht omslag Dwaalgids van Utrecht

Een stripboek over tijd, aan de hand van de geschiedenis van een zevental panden in de binnenstad van Utrecht. Het boek wordt gemaakt ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van het Utrechts Monumentenfonds, maar komt beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de stad.

De Dwaalgids van Utrecht gaat over twee kinderen die tijdens een stadswandeling met hun grootouders verzeild raken in het verleden van de huizen die ze bezoeken. Het monumentengidsje van opa blijkt de kinderen op magische wijze naar het verleden te kunnen transporteren. Daar maken ze gebeurtenissen mee uit de geschiedenis van de panden en van de stad Utrecht, en spreken ze personen die een rol spelen bij die gebeurtenissen. In de loop van het verhaal ontdekken de kinderen dat ze met het gidsje door de tijd kunnen navigeren en zelfs de loop der gebeurtenissen –een beetje– kunnen beïnvloeden.

Eerlijk zullen we alles delen! omslag Eerlijk zullen we alles delen!

In opdracht van Kaderacademie van de FNV is het stripalbum Eerlijk zullen we alles delen! gemaakt. Twintig tekenaars lieten zich inspireren en informeren door kaderleden en bestuurders van de FNV. De meeste strips vertellen verhalen van nu uit verschillende sectoren en uit verschillende delen van het land; twee strips vertellen een verhaal van vroeger, onder andere over het ontstaan van de vakbeweging. Het is een kerstcadeautje voor de kaderleden, de vakbonds­vrijwilligers van de bond, als blijk van waardering voor hun inzet.

op