omslag De Dwaalgids van Utrecht
  • omslag De Dwaalgids van Utrecht
  • voorbeeldpagina: Brigida Almeida
  • voorbeeldpagina: Wilma van den Bosch
  • voorbeeldpagina: Joshua Peeters
  • voorbeeldpagina: Brigida Almeida & Niels Bongers

De Dwaalgids van Utrecht

€ 15,00

De Dwaalgids van Utrecht. Een  stripboek  over  tijd,  aan  de  hand  van  de geschiedenis  van  een  zevental  panden  in  de binnenstad van Utrecht.

Aantal

De Dwaalgids van Utrecht. Een  stripboek  over  tijd,  aan  de  hand  van  de geschiedenis  van  een  zevental  panden  in  de binnenstad van Utrecht.

Het verhaal gaat over twee kinderen die tijdens een stadswandeling met hun grootouders verzeild raken in het verleden van de huizen die ze bezoeken. Het monumentengidsje van opa blijkt de kinderen op magische wijze naar het verleden te kunnen transporteren. Daar maken ze gebeurtenissen mee uit de geschiedenis van de panden en van de stad Utrecht, en spreken ze personen die een rol spelen bij die gebeurtenissen. In de loop van het verhaal ontdekken de kinderen dat ze met het gidsje door de tijd kunnen navigeren en zelfs de loop der gebeurtenissen -een beetje- kunnen beïnvloeden.

De strip geeft een inkijk in de geschiedenis die verborgen ligt achter ‘gewone’ historische gevels. Niet de bekende monumenten, maar minder opvallende woonhuizen en winkels - panden meteen lange historie als timmerwerkplaats, apotheek, schuilkerk, armenhuis, drukkerij. De strip toont elementen uit de geschiedenis van de afzonderlijke huizen, tussen 1550 en 1950, vaak als onderdeel van de ontwikkeling van de stad.